Tasmanian Devil Salty er saltvannsversjonen av den verdenskjente originalen som er utviklet på Tasmania av ivrige sportsfiskere med god tilgang på både elver, innsjøer og hav. Utviklingen har i årenes løp også involvert samarbeid med den Australske Maritime Høyskolen. Der er det eksperter på vanndynamikk som har hjulpet til for å oppnå både lengre kast, muligheter på flere dybder og ekstra lokkende gange. Perfekt til
trollingfiske, kast fra land, fiske fra båt og langs elvebredden.
- Saltvanssversjon
- Solid metall konstruksjon
- Effektiv fiskelsuk
- Meget lokkende gange
- Imiterer skadet fisk
- Perfekt for trolling og fiske fra båt
Tasmanian Devil Salty er meget supereffektiv til trollingfiske og perfekt til fiske fra båt. Den verdenskjente Tasmanian Devil Salty er veldig populær til fiske etter sjøørret og laks. Men alle fisker som spiser andre fisker lokkes raskt til hugg når Tasmanian Devil svømmer i vannet. Tyngden gjør den veldig god til trollingfiske på dybere vann.
Laget i metall for å gi lange kast ut i bølgene langs kysten og takler overraskende bra å svømme gjennom tang og sjøgress ved innsveivning.
Hvilket fiske passer Tasmanian Devil Salty til?
- Fra land ved strender, svaberg og ved tangbelte
- Fra båt ved trollingfiske, pilking fra båt, kast fra båt.
- Ypperlig etter arter som sjøørret, laks, tunfisk, makrell, kingfish, bonito, trevally og mange andre saltvannsarter i norge og i resten av verden.
- Kan fiskes både i overfalten raskt, midt i vannmassene og ned mot bunnen
Noen av de ulike fargenes egenskaper
- Salty Pink 45P - Rosa er veldig ofte en supergod farge til sjøørreten da det får veldig mye oppmerksomhet, spesielt i godt vær og mye sollys.
- Salty Red 45R - Rødt trigger det aller meste av fiskearter som har det minste av agressivitet i seg da de tror det er et lett bytte som farer forbi.
- Salty Blue 45B - Blått er sammen med rødt en av det mest brukte fargene som imiterer naturlige byttedyr for fisker i saltvann.
Historien om Tasmanian Devil
I 1934 grunnla Eddie Wigston en butikk i byen New Norfolk som ligger ved Derwent River (et populært ørretfiskedistrikt) 35 kilometer oppstrøms fra Hobart, hovedstaden i Tasmania.
Som en ivrig skytter og fisker, drev han virksomheten kjent som E.L. Wigston der han solgte radioer, skytevåpen og fiskeutstyr frem til sønnene hans ble gamle nok og kunne delta i firmaet.
Wigston-familien er ivrige sportsfiskere og i løpet av 1960-årene ble det brukt mye tid på å eksperimentere med hjemmelagde fiskesluk. Over et hyggelig glass øl på den lokale klubben en fredagskveld, på slutten av 70-tallet, ble konseptet om masseproduksjon av sluker diskutert inngående av Eddie, Ian og Garth.
Sluken
Sluken skulle bestå av en hul vektet torpedoformet sentral kjerne omgitt av plast som inkluderte buede vinger ut på hver side. En wireløkke med påmontert krok skulle monteres gjennom kjernen. Ulike mønstre, farger og design skulle males utvendig på sluken.
Det viktige navnet Tasmanien Devil
Et navn på sluken var viktig, og til slutt falt valget på "Tasmanian Devil". Dette er tatt fra det aggressive tasmanske pungdyret. "Tassie Devil" som den er mer kjærlig kjent som, ble født.
Mot slutten av 1979 startet endelig produksjonen. De tidlige versjonene av sluken ble veldig raskt snappet opp av ivrige sportsfiskerne da etterspørselen begynte å overstige produksjonskapasiteten. Fra en ydmyk begynnelse som et håndlaget produkt, ble det kjøpt inn passende utstyr og teknologi for oppgaven med økt maskinell produksjon. Eddie selv fortsatte i rollen som Chief Lure Tester helt til han gikk bort i 1990.
Tasmanian Devil har under årenes løp også fått hjelp av den Australske Maritine Høyskolen for å forbedre vanndynamikken for å oppnå lengere kast, bedre fiske på flere dybder og for å fremme en ekstra lokkende gange når man sveiver inn.
Verdens markedet for Tasmanian Devil
Første skritt til å begynne eksport fra Tasmania ble startet ved lansering på New Zealand i 1984. Ettersom ørretfiske er en verdensomspennende sport og for mange en livsstil, begynte ryktet å spre seg til sportsfiskere i mange land, ikke bare til New Zealand og Australia som lå nærmest. Etterspørselen økte med Tasmanian Devil som nå er tilgjengelig i nærmere 40 land.
Tasmanian Devil som ble introdusert i 1979 er nå fortsatt tilgjengelig i den mest populære vekten som er på 13,5 gram. Tre andre modeller er utviklet med 7, 26 og nå 20 grams versjoner lagt til utvalget. Det totale antall fargekombinasjoner har til sammen vært over 100 fargealternativer for å imøtekomme alle mulige forhold. Dette antallet varierer ofte fra land til land etter hvilke typer fiske og hvordan type vann det fiskes i.
Tasmanian Devil produseres nå altså som en 45g saltvannsluk av metall, Salty Devil som foreløpig finnes i et begrenset antall farger - som vi håper og forventer blir flere farger og mønstere i tiden som kommer.