Øyo POM Buet utbeiningskniv er en tradisjonell kjøttkniv/sorteringskniv som er tilpasset utbeining. Perfekt for den som jakter selv eller kjøper halve dyr for å stykke opp selv.
Bladet er buet for å kunne beine ut større stykker som blant annet lammelår. Sort skaft i materialet Polyoxymethylen som tåler mye slitasje.
For Øyo handler god stålkvalitet om balansen mellom hvor lenge kniven holder seg skarp og hvor lett den er å slipe opp igjen. Øyo har derfor valgt å bruke 440 stål tilsatt Vanadium for bedre slitestyrke og Molybden for varmestabilitet og korrosjonshindring. Stålet er herdet til 55-57 hrc.
Størrelse
- Bladlengde 15 cm
- Totallengde 27 cm
Oppbevaring og vedlikehold av Øyo kniver
Oppbevar knivene på magnet eller annet. Vask knivene med mild såpe, unngå oppvaskmaskin. Skarpe kniver gir matglede, slip derfor jevnlig med Øyo knivsliper.
Om POM som skaftmateriale på kniver
Det sorte skaftet er laget i materialet polyoxymethylen (POM) som tåler mye slitasje. POM er en semikrystallinsk termoplast med høy mekanisk styrke og stivhet. POM har god motstand mot slitasje, samt lav fuktighetsabsorbering. Den gode dimensjons-stabiliteten, spesielt gode tretthetstyrke, gjør POM til et svært allsidig, teknisk plastmateriale, selv for komplekse komponenter.
Om Øyo
Brødrene Øyo på Geilo har laget verktøy, økser, kniver, kjøkkenutstyr og gaveartikler i over 130 år. Kvalitet er grunnstenen i familiebedriften, og slik har det vært siden Knut Øyo startet historien i 1882.