Bråtens Raggsokk er ullsokker av norsk lammeull, med disse ullsokkene kan du være sikker på at du holder varmen. Sammen med hodeplagg er sokker kanskje det viktigste for å holde seg varm over tid i kaldt klima. Perfekt sokk for jegere, fiskere og friluftsmennesker.
- Ullsokker laget av Norsk lammeull
- Utmerket sokk for jegere, fiskere og friluftsmennesker
- Holder føttene gode og varme
- Kommer i tre forskjellige farger
Bråtens sokker er laget av Norsk kvalitetsull.
Størrelsestabell
(se bilde)
Størrelse |
A-B |
B-C |
37-41 |
20-22 |
23-25 |
42-46 |
22-24 |
25-27 |
47-48 |
24-26 |
27-29 |
Bærekraft
Bråtens mot en bærekraftig framtid
Bråtens har fokus på å skape bærekraftige produkter til kundene sine. De siste 10 årene har det vært en svært positiv utvikling når det kommer til bærekraftige materialer og produksjon hos Bråtens og deres råvareleverandører. I tillegg legges det også stor vekt på å sikre gode arbeidsforhold hos Bråtens produksjonsbedrifter i utlandet. Bedrifter, organisasjoner og forbrukere stiller tydelige krav til transparents og rettferdige betingelser for arbeidstakere som er involvert i verdikjeden. Dette har bidratt til holdningsendringer i hele klesindustrien. Bråtens er sikre på at åpenhet, fokus og deling av forretningsmetoder knyttet til en renere bransje er nøkkelen til en fremtid som dekker behovene deres uten å gå på bekostning av klima og etiske forpliktelser.
Som selskap har de en forpliktelse til å gå foran i det grønne skifte og stiller derfor høye krav til bærekraftige løsninger gjennom hele sin verdikjede. Bråtens er derfor stolte av å kunne levere bærekraftige produkter av høy kvalitet.
Råvarer – kvalitet med små fotavtrykk
Bråtens skal levere ullplagg med spesifikke varmeegenskaper av høy kvalitet og er avhengige av solide råmaterialer de stoler på og som sammenfaller med kravene de stiller til bærekraft. Med utgangspunkt i dette har det vært naturlig å bruke kortreist ull fra Norge og Australsk merinoull. Dette er to ulike ullkvaliteter med ulike og unike egenskaper.
Norsk ull
Store deler av utvalget til Bråtens produseres i dag på 100% naturlig norsk ull. Den norske ullen er kjent for sine gode varmeegenskaper, slitestyrke og spenst. Dette er et resultat av den helhetlige dynamikken mellom det nordiske kjølige klima, dyrevelferd og den miljøbevisste etterbehandlingen av ulla.
Norske gårdsdyr er blant verdens friskeste og lever store deler av året på utmarksbeite med tilgang til naturlige urter, gress, lyng, busker og rent fjellvann. Den norske bonden vet at gode forhold, lavt antibiotikabruk for dyrene er viktig så vel for dyrevelferden som kvaliteten på ullen.
Ull er 100% naturlig, fornybar og biologisk nedbrytbar fiber. Dette sammen med lite bruk av kjemikalier og miljøvennlige etterbehandling gjør den norske ulla bærekraftig. Alt skyllevann i vaskeprosessen resirkuleres, og alle vaskemidler er biologisk nedbrytbare for å unngå bruk av giftige stoffer som påvirker nærmiljøet. For å bruke mest mulig av ullen gjenvinnes minimum 20% av ullfettet som er tilgjengelig. Ullfettet er bedre kjent som lanolin og brukes ofte i ulike salver og kremer.
Alt metall, all plast og papp fra emballasje gjenvinnes.
Australsk merinoull
Merinoull er et svært allsidig materiale som kjennetegnes av sine gode varme, mykhet og pusteegenskaper, selv når det er fuktig. Fibrene i ullen kan absorbere store mengder fuktighet, noe som gjør at huden vår holdes tørr. Merinoull har også en temperaturregulerende egenskap som gjør det til et svært godt materiale for aktivitet. I likhet med den norske ullen er merinoull 100% naturlig, fornybar og biologisk nedbrytbar fiber.
De siste årene er det blitt stor oppmerksomhet rundt en metode som heter mulesing og de negative effektene det har på merinosauen. Bråtens tar sterk avstand fra denne metoden og leverer kun merinoull fra sau som behandles på en hensynsfull måte.
Litt om Bråtens
Bråtens fabrikker
Bråtens fabrikker AS, Eskimo ble grunnlagt i 1955. Historien startet med leveranser av sokker til det norske forsvaret, og seinere ble det også leveringer både til det svenske og danske forsvaret, og Sirius hundepatruljen på Grønland. Sokkene ble produsert og markedsført under merkenavnet Eskimo.
Etter hvert ble Eskimo-sortimentet utvidet til å inkludere både gensere, jakker, luer og votter. Islenderen er fortsatt et svært populært plagg, sammen med mange fine gensere med mønstre etter norske strikketradisjoner. På midten av 2000-tallet startet vi med produksjon av undertøy i merinoull. Ull fra merinosauen har andre egenskaper og egner seg bedre til slike plagg enn ull fra den norske sauen.
Våre ullplagg passer like godt både på jobben som i fritiden.